Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rath úplatek "nevzal".

6. 6. 2012

     Nenechal jsem si ujít přímé vystoupení pana poslance Ratha v televizním přenosu. Samotný začátek je pro naši republiku ostudou. TOP 09 je na hlasovací tabuli opakovaně napsána jako TOPSTAR - proč se za peníze daňových poplatníků nepobavit. V kontrastu s rétorickým Rathem je na pozadí projevu  vidět postava nejlépe placeného českého spáče z TOPSTAR, který v přímém přenosu za naše peníze pospinkává, je jedno, že se dívají občané.. To už není ani neomalenost, to je pro nás o něco "lepší" vzkaz než vztyčený prostředníček..

     K samotnému Rathovi. Jakkoliv je případ z procesního hlediska podivný, připadá mi prohlášení pana Ratha, že on jako občan úplatek nevzal, jako výsměch nám poctivým řadovým občanům. Je snad omluvou, že peníze by měly jít do stranické kasy, (na volby,)  jak Rath přímo opakovaně naznačil? To potom není úplatek? Zřejmě se tak tedy děje normálně ve všech stranách a jen chudák Rath byl přistižen? To by se tedy mohli příslušníci klanů, mafií atd. vymlouvat stejným způsobem?

    Ratha nelituji a doufám, že dostane, co si za zlodějinu zaslouží. Jen si ve skrytu duše přeji, aby mezi našimi vládnoucími stranami vzplanul "boj" vedoucí k odhalení dalších korupcí s dopadem na korupčníky hlava nehlava. Možná by pak musely být předčasné volby, protože by se "vyčistilo".  Problém je, koho volit...Pokud se ale jedná jen o jednostranné zneužití moci, pak má zaslouženě pan Rath a bohužel nezaslouženě i my všichni občané smůlu. Doufejme, že alespoň při své obhajobě bude pan Rath adresnější při úplatku neúplatku pro financování strany a rozkryje část praktik současné vládnoucí garnitury. Je ale asi naivní si myslet, že to odnese někdo další, kdo se na takovém financování strany podílel... No možná díky své pohrůžce ostatním nakonec i Rath bude pomalu zapomenut a "vyšumí jako všechny zlodějiny"...

 

RAK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář